Zimbrii sălbatici din Munții Neamțului

Un nou proiect WEPA are ca obiectiv promovarea parcurile naționale ale României.

Zimbri sălbatici din Munții Neamțului – este prima dintre ariile protejate și printre puținele locuri din România unde zimbri au fost reintroduși în libertate.

Faptul că timp de 200 de ani aceste animale nu au mai putut fi întâlnite în libertate la noi în țară, este un alt motiv să încercăm să aducem în atenția publicului acest proiect deosebit.

Parcul Național Vânători Neamț a fost creat pentru a se încerca reintroducerea în sălbăticie a celor mai mari mamifere din Europa – Zimbrul european(bison bonasus). Are o suprafață de 180 de hectare iar sedința foto a fost una solicitantă.

Ca să fotografiem aceste animale în mediul natural am fost ajutați de personalul parcului, Sebastian Cătănoiu şi Ştefan Nemteanu, cărora le mulțumim pentru implicare.

Aparatura fotografică a fost pusă la dispoziție de partenerii noștri de la Olympus prin MGT Educațional srl. Am avut ocazia să testăm noul Olympus OMD E M5 II cu lentilă M.ZUIKO DIGITAL ED 40‑150mm 1:2.8 PRO la care am adăugat teleconvertorul M.ZUIKO DIGITAL 1.4x MC‑14 este o combinaţie interesantă pentru fotografierea de wildlife.

Au participat fotografii WEPA : Alin Miu și Alexandru Antoniță.

Vom reveni cât de curând cu noi informații despre acest proiect.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bison Bonasus@Parcul National Vanatori Neamt

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterest