Viva Mexico!

În 2015 se aniversează 80 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Mexic și România, prilej pentru Ambasada Mexicului de a realiza o serie de acte culturale la Biblioteca Națională a României și librării de renume din București, în perioada 15 septembrie – 31 octombrie.

Cu acestă ocazie WEPA a avut onoarea să fie invitată la seria de manifestări organizate de Ambasada Mexicului în România.

Am putut participa la o expoziție inedită de portrete alb-negru ale lui Emil Cioran, realizate de distinsul fotograf mexican Rogelio Cuéllar. Fotografiile nu au mai fost expuse până acum și au fost prezentate publicului român în premieră.

Un alt act cultural notabil a fost recitalul susținut de soprana mexicană rezidentă în România, Patricia Santos, care va interpreta compoziții muzicale mexicane și românești acompaniată de pianistul Lucian Dușa.

Am fost impresionați de bogata colecție de litografii intitulată México visto por Europa (Mexicul văzut de Europa), din colecția privată de gravură veche a Ambasadorului Agustín Gutiérrez Canet.

Mulțumim încă odată Excelenței sale dl. Ambasador și echipei ce a fost implicată în realizarea acestor manifestări culturale deosebite.

FullSizeRender FullSizeRender-4 FullSizeRender-3 FullSizeRender-2 FullSizeRender-120150915_190253


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterest