Proiect Socorro 2015 – Etapa 2: Drum San Jose del Cabo – Arhipelagul Revillagigedo

Ziua de 21 martie a început devreme. Treziți la 5.30 ne-am pregătit bagajele și am plecat spre Rocio del Mar, nava care ne va duce până la destinația noastră: Arhipelagul Revillagigedo sau Socorro.

Trebuie  să vă explic de ce aceste două denumiri: spaniolii folosesc denumirea oficială –  cea de  Revillagigedo. Problema e cu vorbitorii de limbă engleză ce nu se descurcă cu pronunția cuvântului – re-vila -hi-he-do. Așa că folosesc denumirea Socorro, care este numele uneia dintre cele 4 insule ce formează arhipelagul, cea mai mare dintre ele.

De aici și cele două denumiri. În toate site-urile de prezentare a liveaboardurilor veți găsi ca destinație Socorro Islands și nu Revillagigedo. În schimb, în Mexic, toată lumea folosește denumirea oficială.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rocio del Mar ne astepta în port. Ora de îmbarcare este 08.00. Nava va pleca în călătorie la ora 09.00 fix.

Gazda noastră pentru urmatoarele 8 zile  – nava Rocio del Mar este special construită pentru scufundări și locuit. Nava dispune de 10 camere duble pentru oaspeți, punte specială de scufundări, zonă dedicată pentru echipament foto-video, zonă de servire a meselor, sală de vizionare, zonă de destindere. Toate camerele sunt dotate cu dușuri, grupuri sanitare, aer condiționat, spații de depozitare generoase.

Nava este din metal, are 200 de tone și peste 30 de metri lungime, este echipată cu motoare diesel și un sistem antiruliu – Deep V.

Drumul din San Jose del Cabo până la San Benedicto, prima dintre insulele din arhipelag,  durează peste 24 de ore.

Drumul a fost destul de agitat astfel încât nu prea am dormit. Dupa o zi și o noapte de marș, în zorii zilei ne apropiem de prima dintre insule. Cum nu prea aveam somn, am optat pentru o sedință foto a răsăritului de soare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apropierea țărmului este anunțată cu câteva ore înainte de către păsări care încep să survoleze nava.  Apoi suntem întampinați de delfini ce sar în jurul navei. În depărtare se zăresc balene cu cocoașă, ce respiră la suprafață. Peisajul este mai mult decât am așteptat, impresionant prin culori, diversitate, liniște, imagini. Am folosit această oportunitate pentru a testa lentila tele: M.ZUIKO DIGITAL ED 75‑300mm 1:4.8‑6.7 II.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Am acostat într-un golf al insulei San Benedicto în jurul orelor 12.00. Am început pregătirile pentru scufundări . Aveam programate două scufundări, până la finalul zilei. În acestă zonă nu sunt permise scufundări de noapte, deci programul zilei va fi unul încărcat, cele 3-4 scufundări trebuind să se finalizeze înainte de orele 17.30, când începea să apună soarele.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pozele realizate în acestă etapă sunt realizate cu  un aparat Olympus OMD E-M1 și lentile  M.ZUIKO DIGITAL ED 12‑40mm 1:2.8 PRO și M.ZUIKO DIGITAL ED 75‑300mm 1:4.8‑6.7 II.

Următorul episod vom prezenta Arhipelagul Revillagigedo compus din 4 insule vulcanice: Roca Partida, San Benedicto, Clarion, Socorro.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterest