Proiect Socorro 2015 – Etapa 1: Drum București – San Jose Del Cabo

Expediția noastră a pornit din București, România, în data de 21 martie 2015.
Durată totală a călătoriei cu avionul a fost de 22 de ore, parcurgând 7000 mile (11300 km).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pentru a ajunge la destinația noastră: Arhipelagul Revilagigedo, Mexic a trebuit să călătorim pe următoarea rută: București – Amsterdam – Mexico City – San Jose del Cabo.
La destinație fusul orar este cu 9 ore în urma celui de la București, astfel că am ajund în cursul aceleași zile – 21 martie, în jurul orei 23.30.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Următoarele 30 de ore le-am petrecut în San Jose del Cabo, care este portul de plecare către insulele Socorro. După un somn agitat și afectați de diferență de fus orar, am reverificat tot echipamentul pentru expediție, atât cel de scufundări cât și cel de fotografiat. Ziua am petrecut-o cu despachetat, verificat, încărcat, setat și reîmpachetat bagajele. Seara am mers pentru o scurtă explorare a zonei turistice.
Orașul San Jose del Cabo se află în peninsula Baja California, Mexic. Este un oraș mic (populație de circa 70000), de vacanță, pentru aproximativ 900000 de turiști pe an, preponderent din Statele Unite.
Orașul a fost înființat că misiune în anul 1730 de către spanioli, care au exploatat sursa de apa dulce a râului San Jose din apropiere. Orașul păstrează arhitectura spaniolă colonială a secolului 18 și are un ritm de viață relaxat. Este recunoscut că destinație de plajă și sporturi acvatice – scufundări, plimbări cu caiacul, pescuit sportiv, surf, plimbări călare, etc. Estuarul San Jose este o recunoscută rezervație naturală ce adăpostește peste 200 de specii de păsări.
Am pornit spre ocean prima dată și după o plimbare de vreo 3 km am ajuns la timp să imortalizăm primul asfințit. Plaja era destul de pustie la acea oră, nisipul cu granulație mare și aspră. Valurile erau impresionante, am înțeles imediat de ce este preferat de pasionații de surf. Am aflat de la localnici că pentru plajă și baie sunt amenajate zone speciale, protejate cu diguri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Temperatură era de 26 de grade în aer, apa mării fiind în jur de 22 de grade.
Centrul orașului este înțesat de localuri și magazine turistice și are că punct de reper o piațetă recent amenajată, alături de biserica catolică din apropiere.
Magazinele de suveniruri au scos la iveală o gamă largă de faună marină, de la cochilii de scoici și melci până la guri de rechin. Atât timp cât va exista cerere pentru astfel de suveniruri, localnicii vor oferi acest gen de marfă.
Nu am putut să estimăm ce cantitate de astfel de suveniruri se vând dar faptul că existau mai peste tot și erau expuse la vedere, ne-a dat impresia că este o practică obișnuită pentru această zonă.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pozele din acestă etapă au fost realizate cu Olympus OMD E-M1 și obiectiv M Zuiko Digital ED 12-40mm Pro, oferite de Olympus.
În episodul viitor vom continua povestea proiectului nostru cu drumul San Jose del Cabo până la Arhipelagul Revillagigedo, cunoscut sub numele de Socorro.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterest