Proiect 2018 – Nusa Penida

Obiectivele proiectului

1. Imortalizarea principalelor specii amenințate din zona insulelor Nusa Penida, Nusa Lembogan, Nusa Ceningan: mamifere marine, rechini, țestoase, pești;

2. Monitorizarea populațiilor de animale marine;

3. Comunicarea nevoilor de refacere a populațiilor de animale marine amenințate;

4. Implicarea comunităților în efortul de protejare prin conștientizarea pescuitului excesiv, a comerțului cu animale pe cale de dispariție și descurajarea consumului de preparate ce au la bază aceste specii amenințate.

Destinație Principală

Insulele Nusa Lembongan și Nusa Penida sunt sinonime cu recife minunate de corali, valuri înspumate de surf, pace și liniște. Pentru iubitorii de scufundări și snorkeling este și locul unde te poți întâlni cu minunatele animale marine – Diavolii de mare.

Situată în hotspotul pentru biodiversitate marină din Triunghiul de Corali, zona protejată marină Nusa Penida (NP MPA) se află la o ditanță de aproximativ 32 kilometri (kilometri) în largul coastei de sud-est a insulei Bali.

Itinerariu

  •  01 – 03 Septembrie: deplasare pe ruta București – Singapore – Denpasar – Nusa Lembogan
  • 04 – 07 Septembrie  – vizită în rezervația de maimuțe – Monkey Forest  – Ubud
  • 08 – 14 Septembrie: deplasare în zona rezervației Nusa Penida: scufundări
  • 14 -15 Septembrie: deplasare pe rutaDenpasar – Singapore – București.

Acţiune

Proiectul “Nusa Penida 2018” vizează participarea la un proiect internațional de fotografie subacvatică. Imaginile realizate în cadrul acestui proiect vor fi donate către  asociații de protejare a speciilor marine care au ca scop monitorizarea și identificarea specimenelor de diavoli de mare(Manta Biostris, Manta Alfredi) din arealul vizat.

Scopul acestei expediții este de a familiariza publicul larg cu peisajele subacvatice în toată splendoarea lor și, mai ales, cu pericolele la care sunt supuse de către factorul uman. Obiectivul nostru este de a trage un prim semnal de alarmă asupra speciilor pe cale de dispariție și asupra activităților comerciale care au loc în zonă, punând astfel în pericol întregi specii de mamifere marine, diavoli de mare, pești, broaște țestoare, rechini etc.

Ulterior acestei expediții vom realiza expoziții și seminarii care să aibă ca scop dezbateri pe tema protejarii mediului subacvatic. La discuţii vor fi invitate persoane care îşi desfăşoară activitatea în mediul guvernamental, nonguvernamental, de afaceri, academic, mass-media, publicitate şi relaţii publice.

Puteți citi mai multe detalii despre proiectele noastre în pagina de Blog: http://wepa.ro/proiect-2018-nusa-penida/


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterest