Prima expediție a ASOCIAŢIEI DE FOTOGRAFIE DE MEDIU ŞI ECOLOGIE

Proiectul „Socorro 2015” vizează participarea pentru prima data a unor fotografi din Romania la un proiect internațional de fotografie subacvatică.

Proiectul Socorro 2015

În 19 martie 2015, Alin Miu și Andrei Surugiu, membri ai ASOCIAŢIEI DE FOTOGRAFIE DE MEDIU ŞI ECOLOGIE (AFME/WEPA – WILDLIFE ECOLOGY PHOTOGRAPHY ASSOCIATION), urmează să pornească în prima expediție a asociației (în insulele SOCORRO din Oceanul Pacific) pentru a fotografia specii pelagice aparte și recife de corali unice în lume.

AFME – Asociația de Fotografie de Mediu și Ecologie are misiunea de a contribui la conservarea mediului prin utilizarea fotografiei etice ca instrument de creștere a nivelului de conștientizare și responsabilizare a maselor. Proiectul „Socorro 2015” vizează participarea pentru prima data a unor fotografi din Romania la un proiect internațional de fotografie subacvatică. Imaginile realizate în cadrul acestui proiect vor fi donate către Pacific Manta Research Group, asociație de protejare a speciilor marine care au ca scop monitorizarea și identificarea specimenelor de diavoli de mare(Manta Biostris), din arealul vizat.

Activitatea de identificare fotografică este desfașurată de mai mult de 30 de ani de către asociație și până în prezent sunt cunoscute doar 464 de exemplare de diavoli de mare(Manta Biostris). Dintre acestea doar 160 de exemplare au fost văzute de mai multe ori în arealul rezervației. Toate aceste exemplare au fost identificate prin activități ale unor fotografi voluntari.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterest