Pădurea maimuțelor din Ubud

Pădurea maimuțelor din Ubud, cunoscută și sub numele de pădurea sacră din Padangtegal, este una dintre atracțiile cele mai populare din Ubud. Este mai exact un sanctuar natural în pădure ce găzduiește o hoardă de macaci cu coadă lungă. Sanctuarul este bine conservat grație unui program de management bazat pe comunitate. Pădurea este bine poziționată în apropiere de centrul orașului Ubud.

Proiectul WEPA2018 ne-a adus în apropierea Padurii maimuțelor din Ubud și am profitat de ocazie pentru a vedea cu ochii noștri această rezervație din oraș. Despre Proiectul WEPA2018 puteți citi aici 

sau aici despre Diavolii de mare din Nusa Penida.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maimuțele sunt o atracție turistică a Ubudului iar sanctuarul cu maimuțe este bine cunoscut pentru eforturile sale de conservare. Cercetările și studiile sunt efectuate în mod regulat pentru a observa sănătatea, dieta și obiceiurile de reproducere ale maimuțelor. Peste 700 de macaci locuiesc în pădure, împărțiți în patru trupe cunoscute. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deși este foarte tentant să atingi sau să hrănești maimuțele, cel mai bun sfat este să te abții pentru că sunt animale sălbatice. 

O altă regulă de bază este evitarea purtării de bijuterii sau îmbrăcăminte care să stârnească interesul maimuțelor – macacii pot smulge cu ușurință un colier sau o poșetă doar pentru a o testa cu dinții.

Când maimuțele își pun ochii pe ceva, va fi greu să le oprești să nu-l ia. Odată ce au lucrurile tale, spune-le la revedere. Ei nu renunță de bună voie și am văzut mulți macaci ce au devenit agresivi, șuierând, atătându-și dinți sau chiar mușcând pe cei ce doresc să reintre în posesia obiectelor furate de maimuțe. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În nici un caz nu ar trebui să încercați să atingeți maimuțele. Ele pot părea drăguțe și drăgălașe, dar ele sunt, de fapt, mici drăcușori feroce. Ele pot deveni teritoriale și agresive cât ai clipi. 

A fi zgâriat sau mușcat de o maimuță prezintă câteva riscuri serioase. Rabia este o boală care se extinde în multe părți ale Asiei și poate sta latentă, la animale, timp de până la 2 ani înainte de a începe să apară semne sau simptome la putrător. O mușcătură sau o zgârietură de la un animal care transportă rabie poate fi fatală dacă nu se iau imediat măsuri corespunzătoare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Câteva sfaturi atunci când vizitați pădurea de maimuțe Ubud, pentru propria dvs. siguranță.

  • Nu fugi
  • Nu te panica
  • Nu privi o maimuță direct în ochi
  • Nu ascundeți mâncarea
  • Nu aduceți hârtie/plastic
  • Aveți grijă de lucrurile dvs., maimuțele vor fura obiecte
  • Nu atingeți / apucați / perturbați maimuțele, mai ales bebelușii, mamele sunt defensive
  • Nu hrăniți cu arahide, biscuiți, bomboane, pâine sau orice gustare / băutură (bananele sunt în regulă).

Copiii trebuie să fie supravegheați în orice moment. Vă rugăm să rețineți că acestea sunt animale sălbatice și sunt imprevizibile.

Mai multe imagini cu maimuțele din Ubud puteți vizualiza în pagina Imagini

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterest