Noua generație de țestoase cu cap pătrat din Zakynthos

Un nou proiect WEPA 2016 este despre noua generație de țestoase cu cap pătrat din Zakynthos și a fost documentat de colegul nostru Mădălin Miu. Mulțumim pentru ajutor ARCHELON Sea Turtle Protection Society of Greece și  Zakynthos National Marine Park

Țestoasa cu cap pătrat(Caretta caretta) este una dintre cele mai mari specii de țestoase, cu o lungime de circa 90 cm și cântărind circa 135kg. Totuși la naștere puii măsoară 4,6 cm și cântăresc 20g.

Țestoasele cu cap pătrat sunt considerate specie amenințată și este protejată de IUCN(International Union for the Conservation of Nature).

Multe dintre activitățile umane au efecte negative asupra populației de țestoase. Echipamentele de pescuit sunt unul din principalele motive de deces al țestoaselor aflate în largul mării. Deasemeni, țestoasele pot ingera multe dintre deșeurile ce plutesc pe mări și oceane, resturile de plastic sunt confundate de țestoase cu meduzele, cu care se hrănesc în mod obișnuit.

Povestea proiectului nostru despre noua generație de țestoase cu cap pătrat se poate citi pe secțiunea Blog a site-ului nostru:http://wepa.ro/testoasele-cu-cap-patrat-din-insula-zakynthos/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Caretta caretta
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Noua generație de țestoase ajutate de voluntari să eclozeze
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Țestoasa cu cap pătrat în drum spre mare

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterest