Expediție de documentare – rezervații marine – recifele St. John& Abu Fendera

Pentru pregătirea unui nou proiect WEPA, în a doua săptămână a lui noiembrie am mai făcut un drum până în Egipt. De această dată în partea de sud a zonei egiptene a Mării Rosii, pentru scufundări la recifele St. John’s și Abu Fendera.

St. John’s este de fapt un lanț de recife, localizat pe Tropicul Racului, care oferă o varietate de locuri de scufundare cu drop-off-uri, tuneluri și uimitoare formațiuni de corali și cu o viață marină diversă cuprinzând atât specii tipice zonei de recif cât și pelagice.

Abu Fendera situat la 40 km Nord de frontiera cu Sudanul este cel mai sudic recif al zonei Egiptene a Mării Roșii din această cauză fiind foarte puțin explorat cu locuri în care nu s-a mai scufundat nimeni niciodată. Viața marină tipică recifelor este prezentă din abundență oferind multe subiecte atractive pentru fotografia subacvatică.

Imaginile realizate în cu acestă ocazie au pus accentul pe diversitatea speciilor marine, comportament și elemente de identificare a diferitelor specii de pești. Plecând de la biblioteca de imagini a WEPA, vom dezvolta o serie de proiecte cu teme educaționale pentru publicul tânăr din România.

Și de această dată Olympus a fost alături de noi cu echipamente de fotografie subacvatică puse la dispoziție prin MGT Educațional.

O galerie de imagini realizate în cadrul acestei expediții puteți vizualiza accesând secțiunea Galerie Foto


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterest