Menu

Misiune şi Etică

Conservare, Integritate şi Excelenţă în Fotografie.

Valori de bază

Principiile după care se ghidează AFME includ Conservare, Integritate şi Excelenţă în Fotografie. Orice fotograf care doreste să devină membru al AFME, trebuie să demonstreze aceste valori prin fotografiile sale. Lucrările sale trebuie să ajute la protejarea biodiversităţii şi integrităţii ecosistemelor naturale. Trebuie să adere la principii morale şi etice, să acţioneze în scopul stabilirii de standarde în conservarea naturii şi să fie un model pentru alte persoane.

Principii Etice

Membrii şi participanţii asociaţi în proiectele Asociaţiei trebuie să respecte şi să menţină cele mai înalte standarde etice în acţiunile lor şi în comportamentul în mediu natural. Pentru acesta am adoptat un set de principii de bază, după cum urmează:

  1. Integritate – Munca noastră este autentică, onestă şi focusată în ideea conservării ecosistemelor naturale.
  2. Respect – Credem în respectul şi comportamentul profesional faţă de subiecţii din fotografiile noastre, precum şi cu oamenii cu care venim în contact.
  3. Profesionalism – Comportamentul nostru individual reflectă imaginea şi integritatea Asociaţiei, precum şi impactul şi credibilitatea sa. Pentru cei ce vor încalca aceste principii, vor fi exclusi din rândul Asociaţiei.

Bazându-ne pe cele 3 principii am adoptat urmatoarele politici:

Practicile în natură

Asociaţia pledează pentru minimizarea impactului în ariile şi asupra subiecţilor din fotografiile realizate de membrii Asociaţiei:

  1. Integritatea subiectului sau sanatatea sa este mai importanta decat orice altceva, inclusiv realizarea fotografiei in sine. Elementul de baza este pastrarea unei distante de lucru sigure, informata si responsabila fata de subiect.
  2. Minimizarea impactului nostru in natura, in zona in care fotografiem prin respectarea regulii – Nu lasa urme, – orice deseu trebuie sa fie indepartat din arealul in care am lucrat.
  3. Trebuie respectate regulile si legislatia din fiecare arie in care fotografiem.
  4. Partenerii din domeniul conservarii naturii trebuie tratati cu respect si profesionalism.

 

Utilizarea Animalelor captive

În unele cazuri, fotografierea unor animale captive pot fi o sursă rară de imagini care pot fi utilizate cu scopul specific de conservare a unor specii. Utilizarea de animale captive în realizarea de imagini trebuie să fie guvernată de urmatoarele reguli:

  1. Integritatea subiectului sau sănătatea sa este mai importantă decat orice altceva, inclusiv realizarea fotografiei în sine.
  2. Orice persoană sau instituţie care exploatează animale nu trebuie susţinută sau angrenată în proiecte ale Asociaţiei.
  3. Imaginile cu animale captive vor fi prezentate cu acurateţe şi cu menţiunea de animale captive şi nu vor fi niciodată prezentate ca animale în salbaticie.

 

Manipularea digitală a imaginilor

Credem că manipularea imaginilor nu trebuie să altereze conţinutul şi să nu distorsioneze evenimentul pe care îl prezintă. Manipularea creativă este acceptată cu condiţia ca utilizatorul final să fie inştiinţat despre faptul că aceea imagine a fost manipulată digital.